Reiki

In 2006 en 2007 heb ik mijn Reiki en Seichem inwijding ontvangen, 1e en 2e graad beiden behorend bij het Tera Mai™ systeem.

Reiki is een healingstroom die zich in ieder van ons bevindt. Het kanaal waardoor de energie stroomt raakt echter vaak "verstopt"of sluit zich (grotendeels) in de loop der levensjaren. Hierdoor is er geen goede doorstroming meer. Bij een Reiki-inwijding wordt dit kanaal hersteld/heropend. Hierdoor kan er door handoplegging helende energie worden doorgegeven aan jezelf of aan anderen.

Tera Mai™ en Seichem zijn healing systemen van Kathleen Milner. Het systeem werkt met vier elementen: Aarde (Reiki), Water(Sophi_El), Lucht(Angelic Light) en Vuur(Sakara).De Tera Mai™ Reiki is gebaseerd op het element aarde en voelt liefdevol en zacht aan. Seichem werkt met alle vier de elementen en kan als krachtiger worden ervaren. Tera Mai™ Reiki en Seichem kunnen helpen bij fysieke, emotionele en mentale klachten. Het werkt in het fysieke lichaam op alle niveau's waardoor er weer balans komt tussen lichaam en geest. Het kan helpen bij genezing van bepaalde ziektes (zolang het lichaam de ziekte zelf kan genezen) en pijnklachten, of helpen met emotionele stukken uit het verleden. Het is geen vervanging van, maar een toevoeging aan medische geneeskunde.

Een Reiki behandeling

Tijdens een Reikibehandeling houdt de cliënt zijn/haar kleding aan (tenzij in combinatie met massage, dan geef ik de Reiki behandeling over de handdoek heen) en pas ik verschillende handposities toe over het hele lichaam, van hoofd tot voeten, aan de voor- en achterkant. Hierbij gaat de Reiki energie stromen. Niet iedereen ervaart tijdens de behandeling hetzelfde. De ene persoon voelt bijvoorbeeld tintelingen of warmte/kou en de ander voelt weinig tot niks. Het resultaat is echter altijd hetzelfde. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd en doorgaans ben je na de behandeling volledig ontspannen en/of voel je je energieker. Soms ben je na de behandeling emotioneler dan normaal, dit gaat na een paar dagen vanzelf over. Chronische klachten, zowel fysiek als mentaal, of pijnklachten met een diepgaande achtergrond zijn vaak niet met één behandeling op te lossen. In overleg met de cliënt wordt besproken hoeveel behandelingen er wellicht nodig zijn en hoe frequent ze het beste kunnen plaatsvinden.

Om misverstanden te voorkomen hebben we praktijkregels opgesteld. Lees ze voorafgaand aan je bezoek eens door!

Pura sfeer

Reiki is voor alle leeftijden

Kinderen
Veel kinderen zijn gevoelig voor prikkels om hen heen. Hebben het "druk" in hun hoofdjes en weten zich met zichzelf geen raad. Op school moeten ze al veel en daarbuiten zijn er de clubjes, feestjes, vriendjes etc.) Sommige kinderen hebben daar totaal geen last van, anderen gaan ongewenst gedrag vertonen of richten hun onmacht en frustratie op ouders of broertjes/zusjes. Reiki zorgt ervoor dat het kind meer rust krijgt in zijn/haar hoofd, geeft meer zelfvertrouwen, laat het kind beter in zijn/haar kracht staan. Een prettige bijkomstigheid is dat ze vaak beter slapen en ze zich veel minder boos en gefrustreerd voelen. Ook lichamelijke (pijn)klachten zullen gaandeweg afnemen. Lichaam en geest zijn tenslotte één. Reiki zorgt ervoor dat het herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Dus wat genezen kán wordt genezen door het eigen lichaam.

In mijn praktijk behandel ik zowel volwassenen als jongeren en kinderen. Zelfs baby's zijn gebaat bij Reiki (denk aan huilbaby's, darmkrampjes, doorkomende tandjes etc.) Bij hele jonge kinderen komt het vaak voor dat het kind (tot 12 jaar altijd onder begeleiding van één ouder) in de praktijk behandeld wordt en daarna (afhankelijk van wat wenselijk is) kan er vaak op afstand behandeld worden. Dus als het kindje op bed ligt bijvoorbeeld, hij/zij is dan in rust en best ontvankelijk voor de energie die wordt gestuurd. (Uiteraard is afstandsbehandeling ook mogelijk bij jongeren en volwassenen)

Reiki behandeling Kerkwijk

Heb jij na het lezen van deze webpagina behoefte aan onze Reiki behandeling? neem gerust contact met ons op of maak een afspraak via de groene knop hierboven. Onze praktijk is gelegen in het mooie Kerkwijk, Walderweg 3A. Je bent van harte welkom!